“LOGOTERAPIJA U 7 KORAKA – PRONALAZAK SMISLA”

 

Nositelj: Udruga veterana 4. gardijske brigade

Partner: Katolički bogoslovni fakultet u Splitu

Trajanje projekta: rujan 2019. – veljača 2020

U okviru projekta “Logoterapija u 7 koraka – pronalazak smisla” kojeg zajednički provode KBF Split i Udruga veterana 4. GBR, u prostorijama udruge održana su tri edukativna susreta za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji (22., 25. i 27. studenoga 2019.).
Središnja tema susreta bila je smisao života na principima logoterapije, kroz teme i pitanja bliska braniteljskoj populaciji i njihovim obiteljima. Voditelj susreta bio je dr. sc. Boris Vidović, licencirani logoterapeut i profesor na KBF-u.
Po završetku susreta, polaznicima su uručene potvrde o sudjelovanju.

Opis projekta:
Projekt ima za cilj osnažiti kompetencije branitelja za osobni rast i aktivno djelovanje u zajednici kroz edukativne i edukativno-duhovne aktivnosti na principima logoterapije. Petnaest branitelja sudjelovat će u edukaciji Logoterapija u 7 koraka koja je rezultata znanstvenog i praktičnog savjetodavnog rada prof. Vidovića te predstavlja tailor-made edukacijski program koji odgovara potrebama braniteljske populacije. U okviru projekta provest će se i istraživanje o doživljaju smisla života među braniteljima te organizirati duhovno-edukativni izlet za branitelje i članove njihovih obitelji na otok Visovac.
Projekt financijski podupire Grad Split na temelju natječaja za prijavu projekata udruga branitelja iz područja Socijalna i zdravstvena zaštita, unaprjeđenje zdravlja i kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za 2019. godinu.

Aktivnosti KBF-a:
• istraživanje o doživljaju smisla života među braniteljskom populacijom
• provedba edukacije Logoterapija u 7 koraka za 15 polaznika-branitelja

Aktivnosti Udruge veterana 4 GBR:
• informiranje i motivacija članova udruge za sudjelovanje u aktivnostima projekta
• organizacija duhovno-edukativnog izleta za branitelje i članove njihovih obitelji

Voditelj projekta pred KBF-om: dr. sc. Boris Vidović
Kontakt: bvidovic@kbf-st.hr

Scroll to top
Translate »
Font Resize